Om oss och medlemskap

Kulturföreningen Fotografiska Galleriets Vänner

Om oss


Vår historia börjar med en fotointresserad bildgrupp, som ville delta i Konstföreningens utställning på Kvarnen 1981, dit de inbjudit skapande konstnärer. Det visade sig att fotografer enligt Konstföreningen inte hörde till den gruppen på den tiden. Därav bildgruppens namn “RAP” (Ratade Arga Pojkar). Sedan blev det många och långa skriverier i pressen om detta, som gav eko i den nationalla fotopressen.

Henrik Tandefelt (då journalist på Söderhamns-Kuriren) kom med idén att de skulle höra om RAP fick visa sina bilder på Rådhuskonditoriet. Konditor Ingvar Andersson var med på det, och därmed såg “Galleri MAZARIN” dagens ljus.

Galleri Mazarin, namnsatt av Henrik.

I över 35 år fortsatte galleriet sin verksamhet på Rådhuskonditoriet. Idag huserar vi i entréhallen på CFL.


“RAP – Ratade Arga Pojkar”! 1981. Bildgrupp bestående av fr.v.: Lars Jonsson (nu Furubom), Mats Holm, Per-Håkan Laurin, Tage Persson.

Foto: Sture Claesson

Bli stödmedlem i Galleri Mazarin


Bli Mazarinmedlem och stöd Söderhamns enda och spännande fotogalleri med en nu 40-årig historia.

Du får fortlöpande information och möjlighet att träffa fotografer och fotointresserade. Vill du dessutom hjälpa till inför utställningar och vid vernissage är du välkommen att gå med i vår arbetsgrupp.


Medlemsavgiften är 100 kr/år. 

Den kan nu betalas via Swish till 123 29 77 569.

Eller till pg 40 2409 - 7. Ange namn, e-post, postadress och telefonnr.

Som medlem får du vårt medlemsutskick och du deltar i den årliga utlottningen av fotokonst. Vi avser också att erbjuda rabatter på föreläsningar och fotoprylar.Vill du ställa ut?


Är du intresserad av att ställa ut fotografi på GALLERI MAZARIN så ska du kontakta vår kontaktperson gällande utställningar.

Utställningssamordnare: Marie Näslund

info@gallerimazarin.se