Vårsalongen 2021

Kulturföreningen Fotografiska Galleriets Vänner

Inlämning till Galleri Mazarins Vårsalong 2021


- Förlängd inlämningstid till 28 februari

Söderhamn firar 400 år som stad 2020 och Galleri Mazarin firar 40 år våren 2021. Det vill vi på Galleri Mazarin fira genom att arrangera en jurybedömd Vårsalong för Söderhamns alla fotografer. Alla är välkomna att delta oavsett fotovana, teknisk kunnighet eller ålder. Temat för utställningen är ”Ditt Söderhamn”. Bilderna som väljs ut till utställningen kommer att visas på Galleri Mazarins Vårsalong på CFL under våren 2021.Vad är Vårsalongen?

Vårsalongen är en fotoutställning där flera fotografer får en möjlighet att visa upp sina bilder i entréhallen på CFL. Man ”ansöker” om att få vara med genom att skicka in sina bilder digitalt och därefter kommer vår arbetsgrupp att välja ut vilka fotografer/bilder som ska få vara med på utställningen under våren 2021. Alla bilder kommer också att publiceras på vår hemsida och på vår Facebook-sida.


Vem får lämna in bilder till Vårsalongen?

Alla som är bosatta eller kontinuerligt vistas i Söderhamn kan söka till Vårsalongen 2021. Barn och ungdomar upp till 20 år kan söka till Ungdomsklassen.

Hur går det till?

Du fotograferar fritt till temat ”Ditt Söderhamn” under jubileumsåret 2020 och lämnar in max 3 bilder till tävlingen/utställningen. Bilderna måste vara fotograferade av dig. Ansökan om deltagande sker genom digital inlämning av fotografierna, dvs genom att maila dina bilder till dittsoderhamn2020@gallerimazarin.se. Bilderna får vara max 5MB. Skriv ditt namn och telefonnummer och om du vill delta i Ungdomsklassen.

Anmälningsavgiften till Vårsalongen är 20 kr och kan swishas till 123 29 77 569 eller genom en insättning på PG 40 24 09-7. Ange fotografens namn på betalningen.

Vi behöver ha dina bilder och anmälningsavgiften senast 10 januari.


Vilka krav är det på bilderna?

Bilderna måste vara fotograferade under jubileumsåret 2020. De kan vara fotograferade med vilken kamera som helst, även med mobilen. Bilderna bör vara i hög upplösning (300ppi), får vara max 5MB och helst i JPEG-format. Redigering av bilderna är tillåtet.


Hur väljs bilderna ut?

Styrelsen och arbetsgruppen för Galleri Mazarin kommer tillsammans med en representant från Elon Ljud och Bild att vara jury och välja ut de bilder som kommer att vara med på utställningen i vår. Galleri Mazarin åtar sig att framkalla bilderna på fotopapper i hög kvalitet hos Elon Ljud och Bild i Söderhamn.


Hur får jag reda på om jag har kommit med?

Arbetsgruppens beslut om antagna bilder till utställningen kommer att redovisas på vår hemsida och på vår Facebook-sida ”Galleri Mazarin” samt mailas till fotograferna i god tid innan utställningen.


När ställs bilderna ut?

Utställningen kommer att visas på Galleri Mazarin i entréhallen på CFL omkring April 2021. Exakt datum för utställning och vernissage meddelas i god tid på vår Facebook-sida.
Priser och diplom delas ut till vinnarbilderna i båda klasserna under vernissagen.


Var kan jag få mer information?

Löpande information om Vårsalongen kommer att ges på Galleri Mazarins Facebook-sida.
När du söker till Vårsalongen ger du samtidigt Galleri Mazarin rätt att använda dina bilder för publicering, både i digital och tryckt form.

Undrar du något mer är du välkommen att kontakta oss på info@gallerimazarin.se.


Varmt välkommen till Vårsalongen 2021